Artikel: Knallen met zijn allen

Daar gaan we dan. Met een plumeau, ragebol, handschoenen en emmertjes sop, verfrollers, plamuur… Auto’s vol met boodschappen worden gehaald, een vaatwasser wordt geleverd, de bioboer brengt ons de verse groenten van zijn land. Het was even schrikken toen er liters water uit het plafond in de salon stroomden. Een ingewikkelde verstopping, maar gelukkig hebben we zeer handige vrienden die het konden repareren. Het gebouw komt meer en meer tot leven. Kamertje na kamertje licht op. Er wordt gezongen en gedanst. Een vuur verwarmt de kamer en onze harten.

Knallen met zijn allen - Spiegelbeeld

Dit gebeurt allemaal terwijl we middenin de winterretraite van Michaël Steinau zitten. De retraite vindt hybride plaats: vanuit La Vie Tara, met tegelijkertijd mensen die online meedoen. Zo doen we elke dag Zijnsgeoriënteerde meditaties en oefeningen die ons leren te rusten in de openheid van onze non-duale geest. Onbeschrijflijk geweldig hoe dat de diepte in gaat en hoe we ons verbonden voelen als veld van bewustzijn. Om vervolgens in de middag de teachings te integreren bij het poetsen en klussen aan het gebouw.

Kansen
Een ontspannen en bewuste geest laat alles scherper zien, ook moeilijke thema’s. Samen te zijn op een plek waar we alles nog moeten uitzoeken, waar dingen niet altijd goed functioneren of voorradig zijn, ontstaan er allerlei uitdagingen. Thema’s als te veel willen doen, constant op weg zijn naar een resultaat, willen dat de ander je ziet of steunt, hechting aan comfort, in bepaalde patronen komen als de ander niet doet wat je verwacht… We komen alles in volle glorie tegen. We leren elk obstakel te zien als een kans om erin te ontspannen. Relatief gezegd: een moment waar groei plaats kan vinden, voorbij ons menselijke gedoe.

Het is voor mij zo verleidelijk om steeds bezig te zijn met de dagelijkse gebeurtenissen. Daar hoopt mijn kleine ‘ikje’ een plek te vinden waar het eindelijk goed is. Voor mij is het steeds weer belangrijk om alles onaf te laten. Me niet te onttrekken van de bron: mijn zorgeloze geest waarin alles zich gewoon ontvouwt. In La Vie Tara plaatsen we alles in deze Zijnscontext. Oriënteren vanuit onze liefdevolle essentie, om alles te kunnen herkennen als zodanig.

Tara life
Dat gaat niet vanzelf. We brengen delen van de dag in stilte door. Bij het klussen zijn we zo mindful als we kunnen. We vertellen elkaar elke dag hoe de vlag erbij hangt. En elke dag mediteren we, om niet te vergeten en te leren leven wie we ten diepste zijn.

In deze bedding zien we Tara tot leven komen. De vrouwelijke boeddha van compassie, die haar helpende hand toereikt zodat iedereen de oceaan van lijden oversteekt.

Dat zetten we op nummer één, daarom zijn we hier. Wat er ook maar aan gedoe verschijnt. Rusten in Zijn, leven als onze essentie, zodat we die bedding kunnen geven voor iedereen die dat nodig heeft. Tara life! We wensen dat dit prachtige centrum een stralend ankerpunt zal zijn, wat bijdraagt aan het welzijn van zo veel mogelijk mensen.

Open in voorjaar 2022
We kunnen niet wachten om gasten te ontvangen. Onze website is in de lucht: www.lavietara.eu! We hopen van je te horen als je La Vie Tara wilt bezoeken, dat kan al snel. Je kunt ons mailen op info@lavietara.eu.

Als je alvast wat wilt weten over ons, Michaël of over Zijnsoriëntatie, kan je kijken op Michaëls website: www.zijnenworden.nl, of op de site van onze Stichting Hart van Zijn: www.hartvanzijn.nl.

Hopelijk tot snel!

Ine, namens Michaël, Gera Gilda, Romain, Joke en alle anderen.

Bron: Spiegelbeeld Magazine

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *