Artikel: La Vie Tara op de schop!

We waren afgelopen winter zo goed als klaar om groepen te ontvangen. Het was wel even schrikken toen we er recentelijk achter kwamen dat we nog behoorlijk wat aanpassingen aan het gebouw moeten doen. Frankrijk heeft de laatste jaren het beleid voor horeca en groepsaccommodaties behoorlijk aangescherpt, wat betreft regelgeving voor veiligheid en het voorkomen van brand. Na de jaren stilstand van het gebouw krijgen we niet zomaar toestemming om grote groepen te laten overnachten.

Zowel veilig als heilig
Op de derde verdieping hoor ik wel eens pianomuziek uit de kapel beneden. De gehorigheid in het gebouw ervaren we als gezellig en levend, maar het wijst ook naar een serieus euvel: de plafonds en vloeren zijn niet voldoende geïsoleerd om aan de norm te voldoen. Uiteraard willen we niet dat dit machtig mooie gebouw bij een simpele kortsluiting net zo snel afbrandt als de Notre Dame van Parijs. Dus La Vie Tara gaat op de schop!

Nu we eenmaal beginnen met de plafonds, gaan we het natuurlijk grondig aanpakken. We combineren het met de klussen die we eerder wilden spreiden over de tijd. Samen sjouwen we met gipsplaten en ander bouwmateriaal tot de zitkamer en een deel van de kapel gevuld zijn. Met spierpijn, goede vibes en een voldaan gevoel: de eerste klussen zijn begonnen.

Planning nog onduidelijk
Na een enkel bericht over de aankomende opening van La Vie Tara in Spiegelbeeld en op social media stroomden er al reserveringen voor zomerretraites binnen. Dat is fantastisch!  

Echter kunnen er dit seizoen slechts op bepaalde momenten activiteiten plaatsvinden. De tijdslijn is nu nog onbepaald. We gaan er vanuit dat de tweeweekse retraite van Michaël in augustus doorgaat (zie www.zijnenworden.nl), en dat we in 2023 volledig draaien. Alle activiteiten die we wel kunnen doen bekijken we per situatie, dus mail ons vooral als je langs wilt komen!

Het doet ons pijn dat we vertraging op zullen lopen. Maar des te meer zijn we verheugd dat we er een betrouwbaar en opgeknapt retraitecentrum aan over gaan houden.

En wie weet, met genoeg hulp zou het zo snel kunnen gaan dat we toch deze zomer helemaal open kunnen. We houden je op de hoogte!

Klussers/vrijwilligers gezocht
We hebben een team van vaardige klussers nodig voor het zetten van plafonds. Maar ook een loodgieter, electriciën, schilder, en een hovenier. Dus ben je (of ken je) iemand die een aantal weken of maanden het vredige bergleven wil beleven, om daar La Vie Tara niet alleen heilig maar ook veilig te maken? Laat het ons weten via info@lavietara.eu.  

Ook kunnen we voor de opstart extra financiële hulp gebruiken. Wil je bijdragen of investeren en wil je meer weten over ons prachtige project, neem vooral contact met ons op!

Ine en team La Vie Tara

www.lavietara.euwww.hartvanzijn.nl

Bron: Spiegelbeeld Magazine

2 comments

  1. Indrukwekkend zoals jullie het gebouw op de schop nemen. Dat verdient het gebouw. In het verleden diverse keren met mijn groepen daar geweest: opleiding tot holistische coaching.
    Heel veel succes
    Loek knippels

    1. Dank je wel Loek! Helemaal eens, La Vie Tara verdient liefde en aandacht, dat krijgt ze nu zeker. Updates daarover volgen deze winter nog wel 😉 Wie weet tot een volgende keer!
      Ine & team LVT

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *